Pišite nam:
info@lepopisnica.si
Lokacija:
Kranj
Pokličite:
031 857 556
Urnik:
8:00–17:00

Lektoriranje

Premalo se zavedamo pomembnosti pravilnega in ustreznega pisnega izražanja, vendar prav vsi opazimo slabo lektorirano (ali celo nelektorirano) javno objavljeno besedilo. Zato je treba vsako napisano besedilo temeljito jezikovno pregledati: preveriti slovnično in pravopisno pravilnost, slogovno in pomensko ustreznost ter doslednost pri uporabi terminologije

Lektoriranje

Vsako napisano besedilo naj bi pregledalo natančno lektorjevo oko. Dejstvo je, da je malokatero besedilo brezhibno napisano. Pogosto ga spremljajo zatipki in slovnično-pravopisni spodrsljaji. Zato je dobro, da svoje besedilo, preden ga pošljete v tisk ali javno objavite, zaupate strokovnjaku za slovenski jezik. S tem namreč zagotovite, da bodo vaša besedila slogovno in izrazijsko ustrezna, hkrati pa vam v ponos.

Pri svojem delu se tako srečujem z najrazličnejšimi vrstami besedil, od strokovnih, publicističnih, poljudnoznanstvenih, znanstvenih do leposlovnih. Večinoma s področij jezikoslovja, ekonomije, prava, informatike in tehnologij komuniciranja, filozofije, psihologije ter strojništva.

Moje vodilo je, da je vsako napisano besedilo pravopisno brezhibno, vsebinsko skladno s kontekstom in slogovno izpiljeno.

 

CENIK